Malvasia

2010

Malvasia 2010

Vitt sött vin härrörande från soltorkade druvor

Skyddad ursprungsbeteckning

Grapesorter: Kidonitsa, Asyrtiko, Monemvasia, Asproudi

Vinification: Ripened druvor soltorkad i 10-12 dagar. Kontrollerad jäsning som upphört med naturligt orsakande restsocker och alkoholhalt av 13% vol. Åldrat i 24 månader i gamla ekfat.

Vinbeskrivning: Ett charmigt vin med apelsin och gyllene nyanser, vilket med tiden resulterar i auburn tegelröd och gulfärgad nyans. Intensiv arom, komplex smak och hints av exotiska kryddor. Rika runda och sammet punkter.

Smakspresentationer: Söt smak av honung, russin och torkade frukter som perfekt balanserar surheten i detta exceptionella vin av de fyra sorterna. Eftersmaken är väldigt roligt och långvarig .... som sin spännande historia!

(9829 flaskor 375ml Monemvasia - Malvasia 2010 flaskades för första gången efter 17 års ansträngning)

Serveringstemperatur: 7 - 9oC

Bästa mat Matching: Sötsaker med kakao och choklad, kryddig distinkta ostar, torkad frukt, godis med sirap, creme caramel, nötter och godis med honung (t.ex. våra traditionella "samousas" och "diples"). Kombinerar bra med cigarre

Historia av viner och vinrankor 

Ursprungsbeteckningen "MALVASIA" hänvisas till den bysantinska staden Monemvasia, vars namn också gavs av frankerna till dess vin.

Vinodlingarna var belägna vid Dorieon Chora, landsbygden i Epidavros Limiras, vilket var en gynnsam miljö för vingårdsodlingen. Det milda kustklimatet i kombination med terrängen utgjorde de exceptionella funktioner som gav en unik kvalitet till vinerna från "MALVASIA".

Det var här "MALVASIA" gjordes före 1200-talet när de lokala handlarna laddade det på skeppen från hamnen i Monemvasia. I den bysantinska eran var ekonomin i befästa städer som Monemvasia baserad på handel. Efter 14-talet har dessa städer fått betydande privilegier och handlas fritt i alla större handelscentra.

Handlarna i Monemvasia handlade med vinet under namnet "MONEMVASIO", "MONEMVASIOTI" eller "MONEMVASIA" medan de venetianska och genuanska handlarna sålde under namnet "MALVASIA".

Dominikationen av den grekiska "Monemvasia-MALVASIA" varade i fem hela århundraden på utländska marknader i öst och väst. Dess produktion började före 1200-talet i bysantinska Monemvasia och fortsatte på Kreta under venetianska styre fram till mitten av 1700-talet.

Inget annat vin har fått en sådan berömmelse under medeltiden och genom renässansen och inget annat vins namn från så till dess har någonsin haft en sådan intressant historia.

Handeln med "MALVASIA" -vinet var omfattande som certifierat av kommersiella handlingar som hölls i arkivet av det bysantinska museet i Venedig. Därför betraktas "MALVASIA", ett bysantinsk vin med en geografisk ursprungsbeteckning, som en historisk ursprungsbeteckning.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång